Çanakkale Şehitleri Hartum'da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, T.C. Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ve Prof. Dr. Bülent Arı'nın teşrifleriyle "Çanakkale Zaferi Mehmet Akif ve Gençlik" adlı program gerçekleştirdi.

Sudan’da bulunan Türk kuruluşları temsilcileri, Türk iş adamları, Türk ve Sudanlı çok sayıda misafirlerin katılımıyla 22 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fahri Yılmaz’ın selamlama konuşmasından sonra Büyükelçi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu misafirlere hitap etti.

Büyükelçi Neziroğlu: “Büyükelçiliğimiz, Yunus Emre Enstitüsü, Tİ̇KA, Maarif Vakfı ve STK’larımızla birlikte Türkiye ve Sudan arasındaki yoğun kültürel, siyasi, ticari ilişkileri geliştirmek ve pekiştirmek yolunda gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Program vesilesi ile Sudan’a güzel bir müjde getirdiğini belirten Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise bugüne kadar Türkiye tarafından Sudan’a yapılan en büyük yatırım olarak adlandırılan Uluslararası Havaalanı İnşa Projesinin taraflarca imzalandığını bildirdi. Bakan Yardımcısı Metin konuşmasına şöyle devam etti:” Güçlü Türkiye güçlü Sudan’dır, güçlü Sudan güçlü Türkiye’dir. Hep birlikte İslam ümmetinin daha güçlü olması için çalışacağız.”

Program YÖK Denetleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Bülent Arı’nın “Çanakkale” konferansı ile devam etti. Çanakkale şehitlerimizin hatırasına Hoşaf ve Buğday Çorbası ikram edilen program, Çanakkale Savaşı Fotoğraf Sergisinin gezilmesi ile son buldu.