Hartum Yunus Emre Enstitüsünde 96 Kursiyer Türkçe Sertifikalarını Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen Türkçe kurslarını  başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere 14 Mart 2019 tarihinde sertifikaları verildi.

Enstitü bahçesinde düzenlenen törenle  A1, A2 ve B1 seviyelerini tamamlayan 96 öğrenci sertifikalarını aldı.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Bünyamin Demir törenin açılış konuşmasında, Türkçenin Sudan ve Türk halkını birbirine daha da yakınlaştırdığını belirterek Sudan'da Türkçeye büyük bir ilginin olduğunu ifade ederken, Enstitünün yanı sıra  Hartum'daki üniversitelerin Türkoloji Bölümlerinde ve Nyala'da binlerce öğrencinin Türkçe öğrendiğini ve bu sayının daha da artacağını umduğunu ifade etti. 

Törende ayrıca 1980'li yıllarda yüksek öğrenimini Türkiye'de tamamlayarak Sudan'a dönen ve Sudan'da Türkiye Mezunlarını Derneğini kuran Ahmed Enver de bir konuşma yaparak Türkçe öğrenen kursiyerlere Türkiye'deki tecrübelerini anlattı.

Törende Hartum Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinden oluşan Türk müziği korosu Türk halk müziği eserlerinden oluşan bir konser verdi. 

Ayrıca genel kültür konulu düzenlenen bilgi yarışmasında birinci olan kursiyerlere hediyeleri verildi.

Törene eski Eğitim Bakanı ve Uluslararası Dostluk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmed Ramazan Davud, Kur'an-ı Kerim Üniversitesi Türkoloji Bölümü Başkanı Dr. İsmail Abdullah Ali, Hartum Üniversitesi Uzaktan Eğitim Dekanı Dr. Abdulkerim Hasan ve Yüksek Öğretim Bakanlığı Arapça Terminoloji Geliştirme Genel Müdürü Tarık Muhammed Nur, kursiyerler ve aileleri katıldı.