Hartum’da Kültür ve Tarih Konferansları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Kültür ve Tarih Konferansları dizisinin ilki 15 Kasım 2018 tarihinde, T.C. Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu’nun katılımıyla Kuran-ı Kerim ve İslami İlimler Üniversitesi Şüheda Salonunda gerçekleştirildi.

Türk tarihi, edebiyatı, kültürü, mimarisi gibi farklı alanlarda düzenlenecek olan konferans dizisinin ilkinde Büyükelçi Neziroğlu “Türkiye’nin Girişimci ve İnsani Dış Politikası” konusuyla dinleyicilerle buluştu.

Türkiye’nin insani dış politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Neziroğlu Endonezya’da, Myanmar’da ve dünyanın her yerinde Türk Kızılayı ve Türk Sivil Toplum Kuruluşlarıyla  her türlü ihtiyaçta yardıma koştuğunu ifade etti.

Kuran-ı Kerim ve İslami İlimler Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencilerinin de bulunduğu konferansta öğrencilere de hitap eden Büyükelçi Neziroğlu iyi derecede Türkçe öğrenmeleri tavsiyesinde bulunarak Türkçenin kendilerine büyük avantaj sağlayacağını belirtti.

Şüheda Salonunda yapılan konferansa Kuran-ı Kerim ve İslami İlimler Üniversitesi rektör yardımcısı Abbas El-Alim, Diller Fakültesi Dekanı Vagiullah Gesmelsid, Eğitim Fakültesi Dekanı Muhammed Hamed El-Nil’in yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi