Kuran-ı Kerim Üniversitesi Türkoloji Bölümünde Mezuniyet Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuran-ı Kerim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkoloji Bölümü bu yıl ikinci mezunlarını verdi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Kuran-ı Kerim Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Türk Kültür Günü ve Türkoloji Bölümü Mezuniyet Töreni 12 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Hartum  Büyükelçiliği Müsteşarı Aytunç Menevşe, Kuran-ı Kerim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulmoneim Sheyh, Diller Fakültesi Dekanı Wageiallah Gasimelseed, Maarif Vakfı Sudan Okulları Direktörü Fahrettin Keskin,  TİGEM Sudan Koordinatörü Ünal Olgun, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

T.C. Hartum Büyükelçiliği Müsteşarı Aytunç Menevşe törende yaptığı konuşmasında, Sudan ve Türkiye arasında çok iyi düzeyde seyreden ilişkilerin Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Maarif Vakfı gibi kurumlar ile daha da güçlendiğini ifade etti. Mezun öğrencileri tebrik ederken bundan sonra da m Türkiye hem de ülkeleri için gayret göstermeleri gerektiğini söyleyen Menevşe, kendilerine çok fazla vazife düştüğünü belirtti.

Kuran-ı Kerim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulmoneim Sheyh ise Türkoloji bölümünün kurulması için ilk adımın 2012 yılında atıldığını hatırlatırken, bölümden mezun olan öğrencilerin tamamının Türk kurumlarında çalışırken yükseköğrenimlerine devam ettiklerini kaydetti.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 15 Temmuz tiyatro oyunu ile devam eden programda, Sezai Karakoç ve Yunus Emre şiirlerini de seslendiren öğrenciler, Türkçe şarkılardan oluşan bir konser de verdi.

Büyük beğeni toplayan performansların ardından bölümü başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Bölümünü birincilikle bitiren Türkoloji öğrencisi Ayman Yusuf diplomasını T.C. Hartum Büyükelçiliği Müsteşarı Aytunç Menevşe’den aldı.