Sudan’da Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Türkçe kurslarından 2019 Şubat ve Haziran dönemlerinde 250’ye yakın kişi mezun oldu. Kurslardan mezun olanlara sertifikaları ve en başarılı kursiyerlere hediyeleri düzenlenen sertifika töreninde takdim edildi.

Sudan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan Türkçe kursu mezunları için düzenlenen sertifika töreninde Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçisi Doç.Dr. İrfan Neziroğlu da yer aldı.

Programda sertifikaların verilmesinin ardından kurslardan mezun olanların icra ettikleri Türkçe şiir ve şarkılarla tamamlandı.

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde Sudanlı 18-25 yaş arası gençlerin yanı sıra orta ve ileri yaş gruplarından ev hanımları, iş adamları ve kamu yöneticileri de Türkçe öğreniyor ve Türkiye’de eğitim almak, Türk firmalarında iş bulmak ve tercümanlık yapmak konularında daha avantajlı oluyor.

Sudanlıların yanı sıra Suriyeli, Yemenli, Filistinli, Çadlı, Somalili, Etiyopyalı gençlerin de Türkçe kurslarına ilgi gösterdiği Hartum Yunus Emre Enstitüsünde 3 yılda 2000’den fazla kişi Türkçe öğrendi.  Gelecek dönemde C1 ve C2 seviyelerinde de Türkçe kurslarının açılması ile ileri düzeyde çeviri ve Türkçe akademik çalışma yapabilecek kursiyerlerin mezun edilmesi planlanıyor.

Türkiye; Sudan'daki Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Okulları, TİKA ve diğer Türk kurumlarıyla Sudan'a birçok alanda destek olmaya devam ediyor. Şu anda 500 Sudanlı genç Türkiye’de burslu olarak üniversite okuyor. Türkiye, eğitim, sağlık ve ticaret alanlarında da Sudan'a desteklerini de sürdürüyor.