Sudan'da Türkiye Burslarının Tanıtım Programı Yoğun Katılım ile Gerçekleştirildi.

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde Türkiye Bursları programı tanıtıldı. Türkiye mezunlarından olan Hartum Üniversitesinde görevli Osmanlı ve Türk tarihi uzmanı Dr. Tarık Muhammed Nur ile Nileyn Üniversitesinden Öğretim Üyesi Dr. Yasir Davud; Türkiye'de üniversite eğitimi, konaklama, Türkiye Burslarına ilişkin imkân ve olanaklarla ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. 

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, tanıtım programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de burslu okuyan 500 civarında Sudanlı öğrenci bulunduğunu söyledi.
Geçen sene 100'ün üzerinde Sudanlının Türkiye'ye gittiğini belirten Neziroğlu, konuşmasında şunları belirtti; "Türkiye'de kendi imkân ve olanaklarınızla okumak zannedilenden çok daha ucuz. Türkiye Bursları programından sonra bu konuyu da gündemimize alacağız. Çok sayıda Türk üniversitesini sınavlarını yapmak üzere Sudan'a davet edeceğiz. Bu sene inşallah kendi imkânlarıyla okumak isteyen çok sayıda Sudanlı kardeşimizi de Türkiye'ye göndereceğiz. Türkiye'nin Sudan'a eğitim alanındaki destekleri sürecek." 

Programa aralarında Sudanlı öğrenciler akademisyenler, Sudan Türkiye Mezunları Derneği, Sudan – Türk Dostluk derneği gibi sivil toplum kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi.

Görevli akademisyenler sunumların ardından öğrencilerin sorularını cevaplayarak ayrıntılı bilgi verdi.