Sudan’ın ‘Saklı Hazinesi’ Piramitler

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Sudan’ın kadim tarihini içinde barındıran piramitler konusunda akademik bir konferans yapıldı. Konferansta Sudan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Abdo OSMAN ve Hartum Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Dr. Nuha ABDELHAFIZ Sudan Piramitleri hakkında konuşma yaptılar.

Konferansta piramitlerin arkeoloji ve sanat tarihi yönünden nitelikleri, Kush Medeniyeti ve Sudan coğrafyasındaki tarihi medeniyetlerin günümüz Sudan kültürüyle ilişkisi, piramitlerin inşa süreçleri ve yapılış amaçları gibi akademik konularda katılımcılarla derinlikli bilgi paylaşımı yapıldı.

Konferansa Sudan Devlet Arşivleri Genel Müdürü Muhammed EZRAK, Kuranı Kerim Üniversitesi Diller Fakültesi Dekanı Dr. İsmail Abdullah ALİ, Maarif Okulları Sudan Koordinatörü Fahrettin KESKİN konferansa dinleyici olarak katıldılar.

2019 yılı boyunca Hartum’da Türkçe kursları başta olmak üzere resim kursu, Osmanlıca kursları, açık hava sineması, geleneksel Türk okçuluğu kursları ve akademik konferanslar düzenleyen Enstitü, faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor.