T.C. Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Hartum Üniversitesinde Söyleşi Gerçekleştirdi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu’nun katılımlarıyla 21 Ekim Pazar günü, Hartum Üniversitesi Yunus Emre Kütüphanesinde “Türkiye’nin İnsani Dış Politikası” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Büyükelçi İrfan Neziroğlu söyleşisinde Türkiye’nin dünyada en fazla insani yardım yapan ülke olduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir ihtiyaçta ilk olarak Türkiye’nin yardıma koştuğunu ifade etti.

Türkiye’nin Sudan’a özel bir yaklaşımının olduğunu da vurgulayan Büyükelçi Neziroğlu sağlık, eğitim, insani yardım, teknoloji gibi birçok alanda Türkiye’nin desteğinin devam ettiğini belirtti.

Konuşmasında gençlere de seslenen Neziroğlu, “Sizler ne kadar başarılı olursanız Sudan da o kadar başarılı olur, Sudan ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur” ifadelerini kullandı.

Hartum Üniversitesi Yunus Emre Kütüphanesi

Tefrişatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılarak açılışı 21 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen Hartum Üniversitesi Yunus Emre Kütüphanesinde 1000’in üzerinde Türkçe yayın bulunuyor.