Türkiye Bursları Programı Tanıtım Etkinliği Hartum'da Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen ‘’Türkiye Bursları’’ için bir tanıtım etkinliği düzenledi. Hartum Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde yapılan etkinlik, Hartum’daki Türkiye Mezunları Derneği ile birlikte gerçekleştirildi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Faruk Esen, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Mezunları Derneğine katkılarından dolayı teşekkür etti. Geçtiğimiz sene 140 civarında öğrenciyle en çok burs hakkı kazanan ülkenin Sudan olduğunu belirten Esen, önümüzdeki eğitim dönemi için bu sayının daha da artmasını temenni ettiğini söyledi.

Mezunlar Derneği’nin dış ilişkiler sorumlusu, Uludağ Üniversitesi mezunu Ammar Muhammed Ali’nin sunumuyla başlayan program, aday öğrencilerin sorularıyla devam etti. Ammar Muhammed Ali, Sakarya Üniversitesi mezunu Abdulbaki Ömer ve Kırıkkale Üniversitesi mezunu Salah İdris, başvuru aşamasında dikkat edilecek hususları ve Türkiye tecrübelerini anlatarak öğrencilerin sorularına cevap verdi.

Programın sonunda söz alan Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Eymen Cabir Fikri, organizasyondan dolayı Hartum Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ettikten sonra Türkiye’nin eğitim için büyük bir fırsat olduğunu, velilerin hiç çekinmeden çocuklarını Türkiye’ye okumaya gönderebileceklerini ifade etti. Program, katılımcılar için hazırlanan ikram faslıyla son buldu.