Hartum’da 2. Dönem Türk Okçuluğu Kursları Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Hartum’da düzenlenen Türk okçuluğu ikinci dönem kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler T.C. Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu’nun katılımlarıyla sertifikalarını aldılar.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde düzenlenen kapanış programı T.C Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Sudan Maarif Okulları Koordinatörü Fahrettin Keskin, Tika Hartum Koordinatör Yardımcısı Emrah Otlaca ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti.

Programda bir konuşma yapan Büyükelçi Neziroğlu; Türkiye ve Sudan’ın birçok ortak kültürel mirasının bulunduğunu ve okçuluğun da bu ortak unsurlardan birisi olduğunu vurgulayarak iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek için bu gibi kültürel faaliyetlerin devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'de eğitim gören Sudanlı antrenörlerin eğitim verdiği okçuluk kursları sonunda 26 okçu adayı sertifikalarını aldı. Yaklaşık 3 ay süren Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarında katılımcılar Türk okçuluğunun tarihi, temel kuralları gibi teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitim aldılar.

Geleneksel Türk Okçuluğu üçüncü dönem kursları ise 17 Şubat 2019 tarihinde başlayacak ve Mayıs ayına kadar devem edecek.