Türkiye Akademik Eğitim Programı Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde yapılan programda, Türkiye’de üniversite okumak için imkân ve alternatif seçenekler detaylı bir şekilde ele alındı.

Sudan’daki Türkiye Mezunları Derneği iş birliği ile yapılan programa Omdurman İslam Üniversitesi Rektörü; Uluslararası Afrika Üniversitesi, Kuranı Kerim Üniversitesi ve Hartum Üniversitesinden akademisyenler ve çok sayıda Sudanlı genç katıldı.

Programda; Türkiye Bursları, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), Diyanet Vakfı Bursları ve Türkiye’deki üniversitelerin nitelikleri ele alındı. Seminerde Türkiye mezunu Dr. Yasir Doud, Nadia Ali, Esra Elsir ve Shadi Ahmed yaptıkları sunumlarla Sudanlı gençlere bilgi ve tecrübelerini aktardılar ve adaylardan gelen soruları cevapladılar.

Türkiye Bursları hakkında gelen sorulara cevap veren Dr. Yasir Doud; “Türkiye Burslarına başvurular 20 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Başvuru için öncelikle resmi web sayfası olan www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden üye olmak gerekiyor, sonra da başvurunuzu tamamlamanız gerekiyor. Başvuru sayfası dilerseniz Arapça veya İngilizce olarak da hizmet veriyor.” şeklinde konuştu.

Afrika ülkeleri arasında yoğun genç nüfusuyla dikkat çeken Sudan’dan her yıl çeşitli akademik fırsatlar vesilesiyle çok sayıda genç eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor.