“Geleneksel Türk Okçuluğu” Sudan’da

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Okçular Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen “Türk Okçuluk Kursu”, Sudan’ın başkenti Hartum’da başladı. Başkentteki Türk Okçuluğu kursunun açılışı, T.C Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu ve Sudan Tekno City Müdürü Dr. Usame Reis'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“Sudan’da güzel faaliyetlere imza atıyoruz”

Afrika Teknoloji Merkezi Binası'nda gerçekleştirilen açılışın ardından ilk oku atan Büyükelçi Neziroğlu, Sudan’ın kültüründe de var olan okçuluk kursunun, iki ülkenin gelişen bağlarını daha çok güçlendireceğini kaydetti.

Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada "Türkiye ve Türkiye'yi temsil eden kurumlar olarak Sudan'da sadece ekonomik, ticari ve iktisadi konularda değil; kültür-sanat alanında da güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de eğitim alan 3 kıymetli kardeşimizin öğreticiliğinde Geleneksel Türk Okçuluğunu merak eden tüm Sudanlılar bu kurslardan faydalanacaktır. Biz Sudan'da kendimizi başka bir ülkede değil kendi ülkemizde gibi düşünüyoruz, sizler de lütfen Türkiye'yi yabancı bir ülke gibi değil, kendi ülkeniz gibi görün. Kurslarımız Sudan'a hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de eğitim gören Sudanlı antrenörlerin verdiği ilk derste, kursiyerlere Türk okçuluğunun tarihi ve temel kuralları anlatıldı. Dersin ardından kursiyerler, ok atma imkânı buldu.