Hartum Yunus Emre Enstitüsü 16. Uluslararası Hartum Kitap Fuarına Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bu sene on altıncısı düzenlenen Uluslararası Hartum Kitap Fuarı’na katılan Hartum Yunus Emre Türk Kültür Merkezi kendisi için ayrılan stantta Sudanlılarla buluştu. 22 Ekim 2021 tarihinde, Sudan Dışişleri Bakanı Dr. Meryem El-Mehdi ve Kültür Bakanı Hamza El-Amir tarafından açılışı yapılan fuar üç gün devam etti. Fuara yerel ve komşu ülkelerden gelen yaklaşık 200 yayınevi katıldı.

Hartum Yunus Emre Enstitüsünün standı fuarın ilk saatlerinden itibaren hiç boş kalmadı. Türkçe ve Türkiye’de eğitim fırsatları hakkında sorular soran Sudanlı gençlere stanttaki görevli personel yardımcı oldu. Enstitü standını ziyaret eden lise ve üniversite öğrencileri, Yedi İklim Türkçe setlerini incelediler. Kültür Merkezinde  ‘Ebru’ eğitimi almış olan Sudanlı öğrenciler Muhab ve Huda, bu geleneksel sanatın güzel örnekler sergileyerek fuarı gezmeye gelen çocuk, genç, yaşlı herkesin ilgisini çekti. Su üzerindeki renklerin olduğu gibi kâğıda yansımasına hayret eden birçok genç, Ebru eğitmenlerinin yardımıyla kendi desenlerini su üzerine işleme şansı yakaladı.

Normal şartlar altında on gün planlanan fuar 25 Ekim’de vuku bulan askeri darbe ve neticesinde ilan edilen olağanüstü hal şartları sebebiyle erken tamamlanmış oldu.