Hartum’da Bürokratlar İçin “1 Kahve 40 Hatır” Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde 26 Nisan Çarşamba günü Sudanlı bürokratlar için "1 Kahve 40 Hatır" programı düzenlendi.

Kahve tanıtım programına Federal Kültür Bakanı Eltayeb Hassan Badawi, Uluslararası Dostluk Konseyi Genel Sekreteri Abdelmoneim Elsunni, Sudan Eğitim Bakanlığı temsilcileri, Sudan Kültür Bakanlığı temsilcileri, Uluslararası Dostluk Konseyi temsilcileri, Millet Meclisi Dış İlişkiler temsilcileri ve TİKA Hartum Ofisi Koordinatörü Celalettin Güngenci katılım gösterdi.

Sudan Federal Kültür Bakanı Eltayeb Hassan Badawi, Hartum Yunus Emre Enstitüsüne davetleri için teşekkürlerini sunarken, içilen kahvenin hatırının kendileri için 40 yıl değil 100 yıl değerinde olduğunu söyledi. Badawi konuşmasına “Sudan Afrika'nın kapısıdır bu sebeple sizin Enstitünüz sadece Türk kültür merkezi değildir, aynı zamanda Sudan'ın kültür merkezidir.” ifadelerini ekledi.

Uluslararası Dostluk Konseyi Genel Sekreteri Abdelmoneim Elsunni de Yunus Emre Enstitüsünün onlarda önemli bir yeri olduğunu, her zaman birlik ve beraberliğe hazır olduklarını iletti. Davet edildikleri için teşekkürlerini sunan Elsunni, Türk kültürünün ve Enstitünün Avrupa ülkelerinin kültür merkezlerinden çok daha önemli yerlere gelmesini canı gönülden temenni ettiğini söyledi. Ayrıca Ramazan ayının onuncu gününde bütün ülkelerin katıldığı iftarda Türk kahvesi tanıtımının yapılmasını talep etti.

Osmanlı tarihi hakkında da kısa bir konuşma yapan Elsunni, Sudan tarihinde bilinen Osmanlı Devleti’nin yanlış bir şekilde yansıtıldığını, kendisinin bu bilgilerin düzeltilmesi için Hartum Üniversitesi Tarih Bölümüne talimat verdiğini ve bundan sonra Sudanlıların Osmanlı Devleti’ni daha doğru bilgiler ışığında öğreneceğini iletti.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah Bahçi; Federal Kültür Bakanı Sayın Eltayeb Hassan Badawi,  Uluslararası Dostluk Konseyi Genel Sekreteri Abdelmoneim Elsunni, Eğitim Bakanlığı temsilcileri, Kültür Bakanlığı temsilcileri, Uluslararası Dostluk Konseyi temsilcileri ve Millet Meclisi Dış İlişkiler temsilcilerine geldikleri için teşekkürlerini sunarken, kendilerine sunulan kahve vesilesiyle Enstitüyü de tanıtmaktan çok memnun olduklarını belirtti. 

Programın sonunda katılımcılara Türk kahvesi ve Türk lokumu hediye edildi.