Hartum’da “Sükût Çizginin Mürekkebidir” Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü, 24 Nisan 2017 tarihinde Çizer Osman Turhan’ın karikatürlerinden oluşan “Sükût Çizginin Mürekkebidir” isimli serginin açılışını gerçekleştirdi.

Sergiye T.C. Hartum Büyükelçiliği personeli, Maarif Vakfı temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarını yapan Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah Bahçi, Osman Turhan’ın çizgilerini Enstitü olarak Sudanlıların beğenisine sundukları için çok memnun olduğunu ve her çizginin farklı bir toplumsal mesaj içerdiğini söyledi. Bu sosyal mesajları ve toplumun eksik yanlarını görebilmek için çizgi çalışmalarının dikkatle incelenmesi gerektiğine değinen Bahçi, Hartum Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarının ivme kazanacağını dile getirdi.

Açılış esnasında katılımcılara Çizer Osman Turhan’ın hayatı ile ilgili bilgiler verildi.

Sergiyi Sudan Federal Kültür Bakanı Eltayeb Hassan Badawi da ziyaret etti

“Sükût Çizginin Mürekkebidir” sergisini Sudanlı bürokratlar da ziyaret etti. Federal Kültür Bakanı Eltayeb Hassan Badawi sergi alanında karikatürleri incelerken, sergi alanının Sudan için büyük şans diyebileceğimiz nitelikte bir modernliği ve güzelliği taşıdığını söyledi. Uluslararası Dostluk Konseyi Genel Sekreteri Abdelmoneim Elsunni ise çalışmaları incelerken Osman Turhan’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederken Hartum Yunus Emre Enstitüsüne bu çalışmayı Sudanlıların beğenisine sunduğu için teşekkürlerini iletti.

Sergi bir hafta boyunca ziyarete açık olacak.