Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er Hartum Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

24-26 Kasım 2018 tarihlerinde eğitim alanında görüşmelerde bulunmak üzere Sudan’a gelen Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ve beraberindeki heyet Hartum Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Türk heyeti ile Sudan Genel Eğitim ve Yüksek Eğitim ve Araştırma Bakanlarıyla heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirildi.

Mesleki ve teknik eğitim, ölçme ve değerlendirme, din öğretimi alanlarında iş birliği yapılması, Türkçe ve Arapça Dillerinin karşılıklı öğretilmesi, Sudan Dostluk Okulunun denkliği, Uluslararası Sudan-Türk Üniversitesi kurulması, Sudan´daki üniversitelerde Türkoloji bölümleri açılması gibi konular üzerinde ortak çalışma protokolü imzalandı.

3 gün süren ziyarette İbrahim Er’in yanı sıra Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Ali Akdağ, Afrika Koordinatörü Osman Eroğlu ile Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Rahmi Er ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cihad Demirli yer aldı.