Sudan’da Ayasofya Hafızlar Topluluğu Konseri Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Ayasofya Hafızlar Topluluğu tarafından verilen tasavvuf müziği konserlerinin ilki 24 Mayıs 2017 tarihinde Sudan Türk Halk Dostluk Konseyi’nin açılışında gerçekleşti. Ayasofya Hafızlar Topluluğu'ndan İshak Kızılaslan, Emrullah Akbaş, Mehmet Dedeoğlu, Hakan Acar ve İbrahim Çoban'ın yer aldığı konsere, T.C. Büyükelçiliği mensupları, TİKA Sudan Koordinatörü Cemaleddin Güngenci, Dr. Fatih Ali Hasaneyn, Sudan Türk Halk Dostluk Konseyi yetkilileri, STK başkanları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Kur’an tilavetiyle başlayan konser Dr. Fatih Ali Hasaneyn’in açılış konuşmasıyla devam etti. Tüm katılımcılara teşekkürlerini sunan Hasaneyn, Osmanlı Devleti’nden beri süregelen Sudan – Türkiye ilişkilerine değinerek iki ülke arasındaki özel ilişkiden, geçmişten bugüne gelen ortak değerlerin korunmasının öneminden bahsetti. Yemek ikramı ile devam eden konser, sanatçılara plaket verilmesi ile son buldu.

İkinci konser 25 Mayıs 2017 tarihinde Sudanlıların özellikle akşamları buluşma noktası olan ve çok sayıda konserin düzenlendiği Yeşil Saha’da icra edildi. Maarif Vakfı Sudan Koordinatörü Ömer Alçep, Türk Sudan Dostluk Konseyi üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı konserde Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi. Açılış konuşmasını yapan Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah Bahçi, Türkiye’de tasavvuf müziği konserleri ile kutlanan Ramazan ayı atmosferini Sudan’a taşımaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bu konserle Sultan Ahmet Camisi’nde yaşanan Ramazanların coşkusunu Sudanlı kardeşlerimizle paylaşmanın heyecanını dile getirirken, tüm seyircilerin Ramazan ayını kutlayarak katılımcılara teşekkür etti. İlahilerin yanı sıra, kanun ve ney taksimleri ile de seyircilerin büyük beğenisini kazanan konser, hediye takdimi ile son buldu.