YEE ve Sudan Nileyn Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü ile Sudan'ın Nileyn Üniversitesi arasında akademik, bilim ve kültür alanlarında iş birliğini öngören protokol imzalandı.

Üniversite rektörlük binasında gerçekleşen imza törenine, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Nileyn Üniversitesi Rektörü Kemal Haşim Osman ve Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah Bahçi ve yetkililer katıldı.

Nileyn Üniversitesi Rektörü Osman, burada yaptığı konuşmada, "Sudan ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Faydalı çalışmalar ortaya çıkacağına inanıyorum." dedi.

"Sudan'da 4 üniversite ile iş birliği içindeyiz"

YEE Hartum Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi ise Sudan'ın önde gelen üniversitelerinden olan Nileyn Üniversitesi ile imzaladıkları iş birliği protokolünün önemine dikkati çekti. Bahçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "YEE olarak bundan böyle üniversiteyle akademik, bilimsel ve kültürel anlamda iş birliği yapacağımızı teyit etmiş olduk. Nileyn Üniversitesi, Sudan'da iş birliği yaptığımız dördüncü üniversite oldu." dedi.

İmzalanan protokolün ardından ilk etapta üniversitede Türkçe kursu açılacağını belirten Bahçi, daha sonra Türkçenin üniversitede yabancı diller arasına girmesi için çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Bahçi, "Kur'an-ı Kerim Üniversitesi'nde 6 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Şu an itibarıyla 5 okutmanımız orada görev yapıyor. Ayrıca Hartum Üniversitesi ve Uluslararası Afrika Üniversitesi ile de ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Afrika Üniversitesi'nde geçen yıldan bu yana bir okutmanımız Türkçe derslerine giriyor." şeklinde konuştu.