Yeniden Doğuş "15 Temmuz"

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz 2016 tarihinde, bölgesinde yükselen güç hâline gelen Türkiye'yi hedef alan darbe girişiminin 5.anma etkinlikleri Hartum Yunus Emre Enstitüsü'nde yapıldı.

Darbeyi planlayanların, sıradan insanları nasıl sömürdükleri, dini ve eğitimi hangi amaçlarla kullandıklarını ifşa eden bir TRT World yapımı olan " The Network " belgeseli gelen misafirlere izletildi. Darbe gecesi ülkesini hainlere karşı savunurken şehit olan 251 Türk vatandaşı da unutulmadı.

Yapılan etkinliğe Türkiye'nin Sudan Büyükelçiliğini temsilen Muhammed Burak Zambat, TİKA Hartum ofisi koordinatörü Bilal Özden, Diyanet Müşaviri Abdullah Şen, Omdurman İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Muhammed Alkanzi ve üniversite hocaları, Sudan'daki Türk kurumlarının temsilcileri, Sudan'da yaşayan Türk vatandaşları programa katıldı. Ayrıca Sudanlı kardeşlerimiz bizi bu özel günümüzde yanlız bırakmadılar.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Faruk Esen yaptığı konuşmada; Hain darbe girişiminin vuku bulduğu geceyi Türk milletinin yaşadığı en uzun gecelerden biri olduğunu söyleyerek kahraman Türk milletinin vatanlarına sahip çıktığını ve bu yolda 251 vatan evladının şehit düştüğünü belirtti.